تاریخچه تخم مرغ

مقالات

This post is also available in: العربية (Arabic) English (English)

تخم مرغ قرن ها منبع پروتئینی بوده است. زمانی در هزاره دوم پیش از میلاد مرغ جنگل قرمز وحشی هندی ، جد مرغ مدرن در سراسر اروپا ، چین و خاورمیانه پراکنده شد. تاریخ هند شرقی نشان می دهد که مرغ های وحشی از اوایل سال 3200 قبل از میلاد اهلی شدند. سوابق مصری و چینی نیز نشان می دهد که پرندگان در سال 1400 قبل از میلاد برای انسان تخمگذاری می کردند. حدود 300 سال قبل از میلاد مسیح ، کشاورزان مرغ در مصر و چین روش هایی را برای جوجه کشی تخم مرغ در اجاق های سفالی گرم تهیه کردندتا نیازی به نشستن مرغ روی تخم مرغ برای تخمگذاری آنها نباشد و در عوض مرغ ها تخم های بیشتری بگذارند. این سیستم، تولید تخم مرغ را راحت تر کرد و افراد بیشتری شروع به خوردن آن کردند. در ابتدا مردم تخم مرغ خود را به صورت خام می خوردند ، اما هنگامی كه مردم شروع به استفاده از آتش كردند آنها اغلب در ذغال سنگ تخم هارا بو می دادند. با اختراع سفال جوشاندن تخم مرغ به تدریج رایج شد. مرغ ها در سفر دوم کلمبوس در اواخر قرن پانزدهم به دنیای جدید آورده شدند. این مرغ های وارداتی در تمام طول سال تخم گذاری می کردند و بیشتر از تولید گوشت ، برای تولید تخم مرغ با ارزش بودند. . به زودی مزارع خانوادگی برای مصرف تخم مرغ و گوشت در خانواده ها گسترش یافت. تا زمان جنگ جهانی دوم ، تولید تخم مرغ در گله های کوچک و کمتر از 400 مرغ تخمگذار بود. پس از جنگ ، اتوماسیون و پیشرفت در پرورش ، تغذیه و توسعه مرغداری های کارآمد باعث ایجاد مزارع مدرن با حجم بالا شد.

تخم مرغ چیست

تخم مرغ یکی از اجزای اصلی رژیم غذای انسان است که به عنوان منبع پروتئین ، چربی و سایر مواد مغذی استفاده می شود. تخم مرغ می تواند بارور یا نابارور باشد و شامل هفت قسمت اساسی است پوسته ، غشاها ، سفیده ، زرده ، شالاز، دیسک ژرمینال و کیسه هوا.

پوسته: پوسته تخم مرغ یک مهندسی بسیار جذاب است که تمام اجزای تخم مرغ را درون خود جای داده است . از کربنات کلسیم تشکیل شده و از منافذ ریز پوشیده شده است پوسته یک غشا نیمه نفوذ پذیر است به این معنی که هوا و رطوبت می توانند از طریق منافذ عبور کنند. همچنین با یک پوشش نازک خارجی که به عنوان “کوتیکول” شناخته می شود ، محافظت می شود که به عنوان یک مانع طبیعی در برابر عوامل بیماری زای خارجی مانند باکتری ها و گرد و غبار عمل می کند.

غشا: تخم مرغ دارای دو غشاست. غشای پوسته خارجی و غشای پوسته داخلی که هر دو در داخل پوسته قرار دارند و سفیده را محصور کرده اند. این غشاهای پروتئینی شفاف فوق العاده قوی که تا حدی از کراتین ساخته شده اند وظیفه محافظت در برابر حمله باکتری ها را دارند.

سفیده: ، از ویتامین ها ، پروتئین ، مواد معدنی و آب تشکیل شده است.وجود سفیده برای محافظت از زرده میباشد و همچنین به دلیل اینکه منبع غنی پروتئین می باشد درصورت بارور بودن تخم مرغ به رشد جنین کمک میکند و درصورت ناباروری به ما منتقل می شود.

زرده: زرده قسمت مرکزی تخم مرغ است و گرچه معمولاً زرد است. اما رنگ آن بسته به نژاد مرغ متفاوت است و از زرد روشن تا نارنجی پررنگ متفاوت است. این نیروگاه کوچک جایی است که بیشتر پروتئین ها ، مواد معدنی ، چربی ها و ویتامین های تخم مرغ از جمله ویتامین A ، D ، فسفر ، کلسیم ، تیامین و ریبوفلاوین در آن قرار دارد.

شالاز: بخشی از سفید تخم مرغ است و رشته هایی از بافت پیچ خورده است که در انتهای مخالف زرده قرار گرفته است نقش مهمی در تثبیت زرده و دیسک  رمینال برای جلوگیری از پیچ خوردگی و عدم تراز وسط تخم مرغ  دارد

دیسک ژرمینال: سلول تخمک نیز نامیده می شود ، دیسک جوانه ای روی سطح بالای زرده تخم مرغ قرار می گیرد همانطور که محل ورود اسپرم به تخمک است در اینجاست که پس از لقاح ، جنین با فرایند تقسیم و رشد سلول تشکیل می شود

کیسه هوا: گاهی اوقات به عنوان “فضای هوا” یا “سلول هوا” شناخته می شود کیسه هوا با خنک شدن محتوای تخم مرغ تازه تخم ریزی شده ، باعث انقباض آنها می شود این کیسه هوا بین غشای خارجی و داخلی در انتهای بزرگتر تخمها قرار دارد . با بالغ شدن تخم مرغ ، صرف نظر از باروری ، کیسه هوا به دلیل خروج رطوبت و دی اکسید کربن از تخم مرغ منبسط می شود و هوا جایگزین تخم می شود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *