This post is also available in: العربية (Arabic)
English (English)
پودر سفیده تخممرغ یک ماده مفید برای کسانی است که به سلامتی خود اهمیت می دهند
این محصول به ویژه برای بدنسازان و کسانی که می خواهند سلامتی خود را حفظ کنند یک ماده ضروری و مفید است.
نحوه تولید پودر سفیده تخم مرغ
ابتدا تخم مرغ ها به صورت مکانیزه شست و شو می شوند و پس از جداسازی تخم مرغ های معیوب، تخم مرغ های سالم توسط دستگاه Egg Breaker (تخم مرغ شکن) شکسته شده و سفیده و زرده و پوست از هم جدا می شود
در مرحله بعدی زرده و سفیده به صورت ترکیبی یا تک تک به منظور همگن سازی به دستگاه Centrifuge منتقل می شوند.
پس از مرحله همگن سازی، عمل پاستوریزاسیون انجام می گیرد.
بعد از آن از دستگاه اسپری درایر برای تبدیل مایع به پودر استفاده می شود.
سپس وارد مرحله خنک کردن و بسته بندی شده و در شرایط خلأ در کیسه ها یا قوطی های دلخواه بسته بندی می شوند.
این پودر بیشتر در صنایع غذایی و کارخانجات کلوچه و شیرینی پزی و همچنین محصولات گوشتی استفاده می شود.
موارد مصرف پودرهای تخم مرغ
- کیک ٬ کلوچه و بیسکوئیت : ایجاد بافت ٬ طعم و رنگ بهتر همراه با افزایش ارزش غذائی و ماندگاری
- فرآوردهای گوشتی : افزایش قدرت جذب آب ٬ بهبود خواص ظاهری و فیزیکی محصول
- ماکارونی : ماکارونی تخم مرغی در حین پخت دارای لعاب کمتر و افزایش حجم بیشتری است
- سس سازی : خواص امولسیفایری پودر تخم مرغ باعث یکنواختی بافت در سس می شود
- بستنی : حفظ استحکام بافت بستنی در دمای معمولی و ظاهر بهتر بستنی پس از ذوب و طعم بهتر
- گز سازی : پودر سفیده تخم مرغ با تولید کف فراوان موجب افزایش حجم و ارزش غذایی گز می شود
- مکمل های ورزشی و غذاهای رژیمی : پروتئین پودر سفیده تخم مرغ با داشتن کلیه اسیدهای آمینه ضروری٬ یک پایه پروتئینی عالی در تهیه این محصولات است.
فواید پودر سفیده تخممرغ:
یکی از مزایای آشکار استفاده از پودر پروتئین سفیده تخممرغ این است که چربیها و کالری ناخواسته را از رژیم غذایی شما حذف میکند اما پروتئین زیادی را برای بدنتان فراهم می کند.
اگر به لاکتوز حساس هستید اما نسبت به تخممرغ آلرژی نداشته باشید، میتوانید از پودر تخممرغ سفیده استفاده کنید.
عدم تحمل لاکتوز یکی از شایعترین آلرژیهای غذایی است که در آب پنیر (به جز آب پنیر ایزوله که مقدار خیلی کمی لاکتوز دارد) و پودر های پروتئین کازین وجود دارد.
بدن پودر سفیده تخممرغ را با سرعت نسبتا آرامی هضم میکند. این بدین معنی است که پروتئین سفیده تخممرغ قادر به کاهش تخریب ماهیچه است.
در حالی که ممکن است در تولید پروتئین به اندازه آبپنیر موثر نباشد، اما پروتئین سفیده تخممرغ از نظر توقف تخریب ماهیچه های بدن بهتر عمل میکند. در واقع به ساخت ماهیچه در حالی که استراحت میکنید کمک میکند!
روی هم رفته، پروتئین سفیده تخممرغ یک انتخاب خوب برای افزایش انرژی بدن پیش از ورزش است. از آن جایی که شامل مقدار قابلتوجهی از آرگینین است باعث می شود قطر عروق خونی بدن افزایش یابد.
بنابراین خون به مقدار بیشتری به سمت ماهیچههای بدن جریان مییابد. گروهی از محققان دریافتند که آرگینین قادر به بهبود عملکرد عروقی می شود و حتی ممکن است از بروز بیماریهای عروقی جلوگیری کند.
پودر سفیده تخممرغ به صورت یک مکمل با سایر پودرهای پروتئین می تواند مصرف شود.
شما هم چنین میتوانید پودر پروتئین سفیده تخممرغ را با دیگر مکملهای پروتئینی مخلوط کنید تا ترکیب کاملی برای تحریک رشد ماهیچه های بدن ایجاد کنید.پودر آب پنیر به سرعت هضم میشود، در حالی که پودر سفیده تخممرغ با سرعت کمتری توسط بدن جذب میشود. همچنین پودر پروتئین کازئین طولانیترین مدت هضم را دارد.
تحقیقات انجام شده بر روی یک بدن رو به رشد نشان می دهد که ترکیب شدن پروتئین آبپنیر با سرعت هضم بالا با پودر سفیده تخم مرغ و کازئین با سرعت کم برای رشد ماهیچه بهتر است.
سفیده تخم مرغ و بدنسازی
پروتئین موجود در سفیده تخم مرغ باعث رشد ماهیچهها میشود و سنتز پروتئین در عضلات را افزایش میدهد. این سنتز پروتئین در عضلات است که به رشد و تقویت ماهیچهها کمک میکند. لوسین، اسید آمینه اصلی تحریک کننده سنتز پروتئین در عضلات، پس از وعده غذایی است که در سفیده تخم مرغ به فراوانی یافت میشود. در واقع سفیده حدود ۹ درصد لوسین دارد که غلظت آن ۱۰ تا ۲۰ درصد بیشتر از سایر منابع پروتئینی است
آمینو اسید دیگری که در سفیده تخم مرغ وجود دارد، آرژنین است. آرژنین با تحریک رگهای خونی و گشاد کردن آنها جریان خون را به سمت ماهیچهها تقویت میکند و در نتیجه اکسیژن، مواد مغذی و هورمونهای آنابولیک بیشتری به آنها میسد. حاصل این فعل و انفعالات انرژی بهتر در طول تمرین و بهبود رشد عضلات بعد از تمرین خواهد بود.
هضم پروتئین تخم مرغ با سرعت و میزان متعادلی صورت میگیرد که منجر به افزایش چشمگیر اسید آمینههای در پلاسمای خون میشود. سلولهای عضلات کاملا نسبت به تغییرات سطح اسید آمینه خون حساس هستند، بنابراین افزایش سطح این مواد باعث ایجاد پاسخ مثبت از سوی ماهیچهها میشود.
نحوه مصرف پودر سفیده تخم مرغ
پودر سفیده تخم مرغ به صورت مکمل باید به همراه شیر یا آب پنیر نوشیده شود. به باور متخصصان برای دریافت نتایج مطلوب از خواص پودر سفیده تخم مرغ بهتر است آن را صبحها و بلافاصله بعد از بیدار شدن یا همراه با وعده غذایی یا میان وعده غذایی مصرف کنید. همچنین به ورزشکاران توصیه میشود که این مکمل را قبل از تمرینات بنوشند تا اسید آمینه ضروری برای عملکرد عضلات آنها فراهم شود